سردرد تنشی یکی از انواع شایع سردرد است که طبق مطالعات ۸۰ درصد افراد مبتلا به این اختلال سردرد، این نوع را تجربه می کنند. افراد لازم است برای درمان سردرد برای عدم کاهش کیفیت زندگی در سریع ترین زمان ممکن اقدام کنند. افرادی که این اختلال را تجربه می کنند، در بیش از ۱۴ روز در ماه سر درد دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره با ما همراه باشید.
نحوه تشخیص سردرد تنشی
با اینکه تشخیص دقیق نوع سردرد تنها به عهره متخصص است، اما می توان با در نظر گرفتن برخی فاکتور ها این عامل را شناسایی کرد. ازجمله این موارد، می توان به موارد زیر شناسایی کرد:
- فرد حداقل ۱۰ بار اختلال سردرد را تجربه کرده است.
- هر سردرد چیزی حدود نیم ساعت الی ۷ روز به طول انجامیده است.
- این نوع سردرد ضربان دار نیست.
- از لحاظ شدت درد، این حمله متوسط است.
- با انجام فعالیت های ممعول زندگی تشدید نمی شود.
- معمولا در دو طرف سر اتفاق می افتد.
- این نوع معمولا با تهوع و استفراغ همراه نیست.
- حساسیت به نور و صدا در سردرد تنشی وجود ندارد.
- خستگی و خواب سبک به عنوان اختلالات همراه با این بیماری رخ می دهد.
به طور میانگین حملات سردرد تنشی، حدود ۶ روز در ماه است اگرچه از ۲ تا ۱۲ روز می تواند متغیر باشد. همچنین مدت متوسط هر حمله ۱۲ ساعت است.
اصلی ترین دلایل بروز سردرد تنشی
در ادامه به برخی از اصلی ترین دلایل بروز این نوع درد اشاره می کنیم:
- بی خوابی یک عامل مهم در ایجاد سردردهای تنشی است.
- استرس عاطفی ممکن است در ایجاد TTH مؤثر باشد
- عادت ماهیانه نیز می تواند عامل ایجاد کننده باشد.
رابطه میگرن و سردرد تنشی
در برخی موارد ممکن است بیمار، سردرد تنشی و میگرن را همزمان تجربه کند. متاسفانه بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به میگرن، دچار سردرد تنشی نیز هستند. البته برعکس این موضوع هم صدق می کند و یک چهارم بیماران مبتلا به TTH، از میگرن نیز رنج می برند.
یکی از موارد خطرناکی که در این زمینه مشاهده می شود، پیشرفت بیماری است که متاسفانه با مصرف خود سرانه دارو ها بعد از مدتی یک درد مزمن را ایجاد می کند.
نحوه درمان سردرد تنشی
همانطور که اشاره کردیم، شایع ترین نوع سردرد است. بسیاری از بیماران حین حملات سردرد به مسکن های ساده روی می آورند و اغلب آنان به پزشک مراجعه نمی کنند.
باید توجه داشت که داروهای ضددرد را نباید بیش از ۲ روز در هفته اسفاده شود. زیرا مصرف طولانی مدت و روزانه این داروها علت بسیار مهمی در پیشرفت این بیماری و تبدیل آن به سردرد تنشی مزمن است.
در صورت وجود افسردگی یا اضطراب در بیمار و یا وجود بیماری های زمینه ای دیگر، فرد باید سریعا تحت درمان قرار گیرد، زیرا ممکن است سبب افزایش فرکانس و شدت یا حتی ایجاد سردرد تنشی جدید گردند.
بررسی ارتباط بیمار با محیط کار و خانواده بسیار مهم است و می تواند کلیدی در ایجاد پیش زمینه های عاطفی داشته باشد و موجب افزایش تاثیر درمان شود.
روش های به کار گیری درمان با توجه به پیشرفت بیماری و مطالعه پرونده پزشکی شخص متفاوت خواهد بود.