لوگو دکتر ناصر مهربان
علت تاری دید و دوبینی

علت دوبینی و تاری دید چیست؟

علت دوبینی و تاری دید

به نظر شما علت دوبینی و تاری دید چیست؟

دوبینی دو چشمی یعنی بیمار در نگاه با دو چشم، اشیاء موجود در میدان بینایی را به صورت دوتایی (سایه دار) می بیند. تصویر دوم می تواند در کنار تصویر اصلی (دوبینی افقی) یا بالا و پایین آن (دوبینی عمودی) باشد.

علت دوبینی، منحرف شدن یک چشم از محور اصلی خود می باشد. بنابراین هرچشم تصویر مربوط به خود را دیده و دوبینی ایجاد می گردد.

دوبینی تک چشمی نیز به این معناست که وقتی بیمار یک چشم را می بندد، هر چشم تصویر مربوط به خود را دیده و دوبینی ایجاد می شود.

دوبینی فیزیولوژیک زمانی اتفاق می افتد که برای دیدن اشیاء نزدیک عمل تقارب صورت می گیرد (عمل همگرایی). در نتیجه اشیاء دورتر به طور طبیعی دوتایی دیده می شوند. این حالت بیماری محسوب نمی شود و در تمام افراد نرمال رخ می دهد.

علت تاری دید و دوبینی
علت تاری دید و دوبینی

علل موثر در دوبینی

در دوبینی سایکولوژیک نیز دو بینی به طور واقعی وجود ندارد و شکایت از دوبینی جنبه روانی دارد.

علل دو بینی

  1. علت تاری دید در یک چشم

در ذیل به معرفی مهم ترین و شایع ترین دلایل موثر در دوبینی می پردازیم:

  • بیماری های قرنیه مثل کراتوکونوس (اشکال در انحنای قرنیه)
  • انحراف چشم طول کشیده ای که اصلاح شده است.
  • استفاده از لنزهای تماسی نامناسب
  • وجود جسم خارجی در مایع زلالیه یا زجاجیه
  • تروما به عنبیه
  • اختلالات عدسی مانند کاتاراکت و دررفتگی
  • لرزش یک چشم (نیستاگموس یک طرفه)
  • درگیری کورتکس اکسیپیتال مانند میگرن، تشنج، استروک و ترما (این عوامل جزء علل نادر دوبینی هستند)
  • سایکوژنیک
  • اختلالات شبکیه (نادر)
علل دوبینی و تاری دید
علل دوبینی و تاری دید
  1. علت دوبینی دوچشمی

  • اختلال در عضلات خارج چشمی

نوع مادرزادی: در این نوع بیماری، شدت دوبینی معمولا در نگاه به جهات مختلف ثابت بوده و در طی روز تغییری نمی کند. در واقع حرکات چشم بصورت هماهنگ انجام می شود. از انواع مادرزادی می توان به ترومای حین زایمان اشاره نمود. گاهی بعضی از انواع دیستروفی عضلانی می تواند علت دوبینی مادرزادی باشد.

نوع اکتسابی: به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند. معمولا شدت آن در نگاه به جهات مختلف تغییر می کند.

بیماری های تیروئیدی یکی از علل گرفتاری عضلات خارج چشمی هستند (افتالموپاتی تیروئیدی). گاهی انگل تریشین در عضلات خارج چشمی جایگزین شده و موجب فلج عضله و ایجاد دوبینی می شود. این نوع در ایران بسیار نادر است.

  • اختلال در جانکشن عصب-عضله:

میاستنی گراو چشمی:

شایع ترین نوع بیماری میاستنی گراو است. مثل سایر موارد میاستنی گراو، شدت آن درصبح کمتر بوده و با گذشت زمان به طرف غروب، بدتر می شود (نوسان طی روز). در این حالت دربیشتر موارد به طور همزمان افتادگی پلک هم وجود دارد.

بوتولیسم:

علت آن آلوده شدن بافت عضله با سم بوتولینوم است. یکی از راه های ورود توکسین بوتولینوم خوردن کنسرو آلوده است. در این موارد نیز همانند میاستنی گراو ممکن است نوسان طی روز وجود داشته باشد. تفاوت آن با میاستنی گراو در این است که در بوتولیسم، رفلکس مردمک هم از بین می رود.

دیابت:

شایع ترین علت فلج ایزوله اعصاب خارج چشمی دیابت است. به ترتیب شیوع؛ اعصاب ۳، ۴ و سپس ۶ را گرفتار می کند. در نوروپاتی دیابتی عصب ۳، معمولا مردمک، واکنش و اندازه طبیعی خود را حفظ می کند.

دکتر ناصر مهربان ، متخصص مغز و اعصاب، عضلات و ستون فقرات با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با متخصص مغز و اعصاب خوب در تهران می توانید با شماره ۰۲۱۲۲۵۷۸۵۷۵ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر ناصر مهربان مراجعه کنید .

تروما:

شایع ترین علت فلج ایزوله عصب ۴ تروما است. در این حالت بیمار برای بهبود تصویر اشیاء، معمولا سر را به سمت مقابل کج می کند.

چکیده مطلب

برای تشخیص علت دوبینی و تاری دید نیاز است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید. پزشک متخصص با انجام بررسی های لازم، علت قطعی دوبینی را مشخص می نماید و بهترین راهکار درمانی را برای کاهش و درمان دوبینی، انتخاب می نماید.

سایر مقالات ارائه شده:

نوار مغز

نوار عصب و عضله

درمان صرع

بوتاکس درمانی

یک پاسخ
  1. سلام گاهی اوقات دچار دو بینی می شوم و وقتی ساعات طولانی می خوابم حل میشه ولی تمام روز اذیت می کنه من پارسال کرونا گرفتم چشم درد شدیدی داشتم اثرات اون هست یا امسال چون کنکوری هستم زیاد از گوشی و کتاب و… استفاده می کنم میشه لطفا جواب بدید خیلی عذابم میده این دوبینی امسال😔

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط