Search
Close this search box.
سردرد-تومور-مغزی

سردرد تومور مغزی با چه علائمی همراه است؟

سردردهای تومور مغزی متفاوت از سردردهای تنشی و یا سردردهای میگرنی هستند. سردرد یکی از علائم شایع در افراد مبتلا به تومور مغزی است که شدت و ضعف درد با توجه به موقعیت و اندازه تومور متفاوت است در این مقاله به بررسی ویژگی‌ها و علائم همراه این نوع سردرد می‌پردازیم.

۰۲:۵۵
truncate dir-rtl

دلایل سردرد

علت سردرد تومور مغزی

وجود تومور در مغز می‌تواند موجب وارد شدن فشار به اعصاب و عروق خونی مغز شود در نتیجه باعث احساس سردرد خواهد شد و از آنجایی که خود مغز قادر به تجربه درد نیست ممکن است علت ایجاد کننده سردرد موارد مختلف دیگری باشد که عبارتند از:

بزرگ شدن تومور و وارد کردن فشار به اطراف خود

وجود التهاب و تورم در اطراف تومور

جمع شدن مایع نخاعی 

سردرد ناشی از درمان های تومور مانند: شیمی درمانی و پرتو درمانی

جراحی تومور مغزی

بیشتر بخوانید: تشخیص انواع سردرد

ویژگی‌های سردرد تومور مغزی

سردرد ناشی از وجود تومور مغزی با سایر انواع سردرد تفاوت‌هایی دارد که در شناسایی و تشخیص وجود تومور موثر است. در ادامه به مهمترین ویژگی‌های این سردرد اشاره خواهیم کرد:

تغییر در الگوی سردرد: سردردهایی که به طور مداوم بدتر می‌شوند یا الگوی آنها تغییر می‌کند، می‌تواند نشانه‌ای از تومور مغزی باشد.

شدت سردرد: این نوع سردرد ممکن است شدیدتر از سردردهای معمولی باشد و با فعالیت یا حرکت بدتر شود.

همراه با علائم دیگر: معمولا این نوع سردرد به تنهایی بروز نمی‌کند و با علائم دیگر همراه است.

بدتر شدن با تغییر وضعیت: سردردهایی که با تغییر وضعیت بدن (مثلاً از خوابیده به ایستاده) بدتر می‌شوند، ممکن است نشان‌دهنده افزایش فشار داخل جمجمه‌ای باشد که می‌تواند به علت تومور مغزی باشد.

پاسخ ندادن به داروهای معمولی: سردردهایی که به داروهای مسکن معمولی پاسخ نمی‌دهند یا تنها به طور موقتی کاهش پیدا می‌کند و ممکن است نشانه‌ای از تومور مغزی باشند.

سردردهای صبحگاهی: سردردهایی که در صبح بعد از بیدار شدن شدیدتر هستند و به تدریج در طول روز کاهش می‌یابند، می‌توانند نشان‌دهنده افزایش فشار داخل جمجمه‌ای باشند. در برخی مواقع این نوع سردرد موجب بیدار شدن ناگهانی فرد از خواب می‌شود.

ویژگی-های-سردرد-تومور-مغزی

بیشتر بخوانید: سردرد ناشی از افزایش فشار داخل مغز

علائم همراه سردرد تومور مغزی

سردردهای ناشی از وجود تومور مغزی معمولا با علائم دیگر همراه هستند که در ادامه برخی از این علائم را خواهید خواند:

تغییرات بینایی: تاری دید، دوبینی یا کاهش دید می‌تواند همراه با سردردهای ناشی از تومور مغزی باشد.

مشکلات حسی یا حرکتی: ضعف یا بی‌حسی در یک طرف بدن، مشکل در راه رفتن یا هماهنگی حرکات و مشکل در تکلم یا بلع از دیگر علائم همراه این نوع سردرد است.

تغییرات رفتاری و شناختی: تغییرات غیرمعمول در رفتار، کاهش حافظه، مشکلات در تمرکز و توجه یا تغییرات شخصیتی نیز می‌تواند از علائم این عارضه باشد.

تشنج: تشنج بدون سابقه قبلی می‌تواند یکی از نشانه‌های همراه با سردرد ناشی از تومور مغزی باشد.

ضعف شدید یا فلج: گاهی ضعف عضلانی یا حتی فلج می‌تواند ناشی از فشار بر روی عصب‌ها باشد. این علائم ممکن است از علائم پنهان تومور مغزی باشند که با سردرد همراه می‌شوند.

حالت تهوع و استفراغ: احساس تهوع بعد از سردرد می‌تواند از دیگر علائم ناشی از تومور مغزی باشد که معمولا صبح‌ها یا پس از فعالیت بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: سردرد بعد مشروب: علت‌ها، پیشگیری و درمان

محل سردرد تومور مغزی

محل دقیق سردرد می‌تواند بسته به محل تومور‌های مغز متفاوت باشد، اما در برخی موارد ممکن است اطلاعات زیر مفید باشد:

تومورهای جلوی مغز: سردردها معمولاً در ناحیه جلوی سر (پیشانی) احساس می‌شود و ممکن است با تغییرات رفتاری و مشکلات حافظه همراه باشد.

تومورهای قسمت بالایی مغز: سردردها ممکن است در ناحیه بالای سر احساس شود و ممکن است با مشکلات حرکتی یا حسی در یک طرف بدن همراه باشد.

تومورهای پشت سر: سردردها معمولاً در ناحیه پشت سر (قسمت پس سری) احساس می‌شود و معمولا با مشکلات بینایی همراه باشد.

تومورهای قسمت گیجگاهی: سردردها ممکن است در ناحیه گیجگاهی (پهلوهای سر) احساس شود و ممکن است با مشکلات شنیداری، تکلم، یا حافظه همراه باشد.

۰۱:۳۸
truncate dir-rtl

درمان سردرد گیجگاهی

تومورهای پایه مغز: سردردها ممکن است در ناحیه پشت سر و گردن احساس شود و ممکن است با مشکلات تعادل و هماهنگی، مشکلات تنفسی و بلع، یا ضعف عضلانی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: سردرد صبحگاهی دارید؟! پس این مطلب مهم را بخوانید

درمان سردرد تومور مغزی

روش‌های درمانی مختلفی برای سردردهای ناشی از تومور مغزی وجود دارد که در ادامه به رایج ترین روش‌های درمانی این اشاره خواهیم کرد:

دارو درمانی: مسکن‌های قوی با تجویز دکتر متخصص می‌تواند در کاهش و کنترل این نوع سردردها موثر باشد.

رادیوتراپی: پرتو درمانی یا همان رادیوگرافی می‌تواند سلول‌های سرطانی مورد هدف قرار دهد و در کاهش اندازه تومور و سردرد‌های ناشی از آن موثر باشد.

شیمی درمانی: در این روش داروهای با دوز بالا به صورت سیستماتیک و هدفمند به تمام بدن منتقل می‌شود و تومور را درمان می‌کند.

بیشتر بخوانید: درمان سردرد با راهکارهای فوری

نتیجه گیری

سردرد ناشی از تومور مغزی معمولاً ویژگی‌های خاصی دارد که آن را از سردردهای معمولی متمایز می‌کند. این سردردها می‌توانند با علائم دیگر مانند: تهوع، استفراغ، مشکلات بینایی، ضعف یا بی‌حسی در اعضای بدن، مشکلات تعادل و هماهنگی یا تغییرات در حافظه و رفتار همراه باشند که به تشخیص دقیق‌تر کمک می‌کنند. در صورت تجربه سردردهای غیرمعمول یا شدید به همراه علائم دیگر به پزشک مراجعه کنید تا تحت ارزیابی دقیق قرار گیرید. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و کاهش خطرات مرتبط با تومور مغزی کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط