درمان سردردهای ناحیه پیشانی چگونه انجام می شود؟ آیا می دانید سردرد پیشانی به چه علت ایجاد می شود و اصلی ترین راهکارهای درمان آن چگونه است؟ در این متن از مقاله دکتر ناصر مهربان به هر آنچه باید در خصوص این نوع سردرد بدانید، پردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
منظور از سردرد های پیشانی چیست؟
به دردی که در ناحیه لوب پیشانی ایجاد می شود، سردر پیشانی گفته می شود. همه افراد در طول زندگی خود حداقل یکبار این نوع درد را تجربه می کنند. البته در برخی از افراد این درد مزمن است و بخش های دیگری تا شقیقه را نیز درگیر می کند. این یکی از شایع ترین انواع سردرد است که افراد در جامعه آن را تجربه می کنند.
در بسیاری از موارد این درد در هنگام سرماخوردگی، سینوس افراد را درگیر میکند. بنابراین به آن سردرد سینوزیتی نیز گفته می شود. درمان سردرد سینوزیتی بسته به علت آن ممکن است راهکار های مختلفی داشته باشد.
بنابراین برای شناخت راهکار های درمان تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
درد ایجاد شده در ناحیه پیشانی چگونه خواهد بود؟
سردرد پیشانی معمولا به صورت فشاری تجربه می شود. به این صورت که افراد احساس میکنند سر آن ها با یک کمربند محکم بسته شده است. همچنین این درد ممکن است از دو طرف وارد شده و به غیر از نواحی پیشانی و شقیقه، به بخش های دیگر سر نیز گسترش پیدا کند. معمولا شدت درد در این موارد بالا نخواهد بود.
اصلی ترین دلایل بروز سردرد پیشانی
علت سردرد پیشانی ممکن است متنوع باشد. از جمله اصلی ترین دلایل بروز این سردرد می توان به مواردی اشاره کرد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم:
- تنش عضلانی: تنش و فشار عضلانی در ناحیه پیشانی میتواند سبب سردرد شود. این مسئله معمولا به دلیل استرس، فشار روزمره، نشستن طولانی مدت در جلوی کامپیوتر یا برخی فعالیتهای جسمی نامناسب رخ میدهد.
- میگرن: سردرد پیشانی ممکن است یکی از علائم میگرن باشد. میگرن سردرد شدید و مزمنی است که معمولا با سایر علائم همچون تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا همراه است.
- التهاب سینوس: التهاب و عفونت در سینوسهای صورت میتواند به سردرد پیشانی منجر شود. علائم دیگری مانند خستگی، خلط زیاد، بروز تب و درد در منطقه صورت نیز ممکن است وجود داشته باشد.
- عفونت دستگاه تنفسی: برخی از عفونتهای دستگاه تنفسی ممکن است سردرد پیشانی را ایجاد کنند. در این موارد، سایر علائم مانند سرفه، گلو درد، آبریزش بینی و خستگی نیز معمولاً مشاهده میشوند.
- استفاده نادرست از عینک: استفاده نادرست یا عدم تطابق مناسب عینک ممکن است به عنوان عاملی برای سردرد پیشانی در نظر گرفته شود.
در صورتی که شما با سردرد پیشانی مواجه هستید و این مشکل مزمن و یا شدید است یا با سایر علائم همراه است، توصیه میشود به یک پزشک مراجعه کنید. پزشک شما میتواند تشخیص دقیق تری را بر اساس سابقه پزشکی شما و ارزیابی جسمانی انجام دهد و درمان مناسب را تجویز کند.
راهکار های درمان سردرد پیشانی
درمان سردرد پیشانی بستگی به علت اساسی سردرد دارد. بنابراین در صورت مراجعه به متخصص ابتدا لازم است تاریخچه سردرد شما بررسی شود. اما به طور کلی درمان شامل آن دستهای از راهکار هایی می شود که در ادامه مقاله به آن می پردازیم:
- آرامش و استراحت: اگر سردرد پیشانی به علت تنش و فشار عضلانی است، استراحت و آرامش میتواند مفید باشد. تلاش کنید برای کاهش استرس و ایجاد آرامش در زندگی خود، تکنیکهای تنفس عمیق و روشهای آرامش بخش مانند ماساژ یا یوگا در طولانی مدت می تواند در کنترل درد موثر باشد
- مصرف داروهای تجویز شده: در صورتی که سردرد شما شدید است، ممکن است پزشک شما داروهای تسکین دهنده سردرد تجویز کند. در صورتی که میگرن تشخیص داده شود، داروهای ضد میگرن ممکن است به شما توصیه می شود اما ید در نظر داشته باید از مصرف خودسرانه دارو اکیدا خودداری کنید. چرا که در این صورت ممکن است بدن شما نسبت به مصرف دارو مقاوم شود.
- تغییر سبک زندگی: برخی تغییرات در سبک زندگی میتواند به کاهش سردرد پیشانی کمک کند. این شامل تغییرات در روزمره شامل تغییر در الگوی خواب، مدیریت استرس، ایجاد رژیم غذایی سالم و ورزش منظم میشود.
- مداخلات تکمیلی: استفاده از برخی از تکنیک های کمکی ددبون دوگی توان در کنترل عالم این نوع سردرد موثر باشد. اصلی ترین آن ها می وان به ماساژ، تکنیکهای تنفسی عمیق، بیوفیدبک اشاره کرد. مهم است که هر کدام از این روش ها از جانب متخصص برای شما تجویز شود .
سخن آخر
سردرد پیشانی یکی از انواع سردرد است که روزانه بسیاری از افراد آن را تجربه میکنند. این درد برای بسیاری از بیماران به صورت مزمن تجربه می شود که نیاز به مداخلات درمانی در سریع ترین زمان ممکن در این صورت الزامی خواهد بود. در متن مقاله به راهکار خانگی برای درمان سردرد پیشانی اشاره کردیم. برای دریافت راهنمایی های صحیح به بهترین متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.