Search
Close this search box.
درمان دارویی صرع

چه افرادی به صرع مقاوم به درمان مبتلا هستند؟!

صرع-مقاوم-به-درمان

صرع اختلال نورولوژیکی است که می تواند سبب تشنج های پی در پی شود. تشنج تغییر غیر عادی و ناگهانی مغز است که سبب بروز علائمی گذرا همچون پرش عضله، از دست دادن هوشیاری و خیره شدن افراد می گردد. اولین روش درمان صرع، استفاده از داروهای ضد صرع (AEDها) است. برخی از داروها نمی توانند تشنج را کنترل کنند. نام های دیگر صرع مقاوم به درمان، این بیماری صرع مقاوم به دارو و صرع مقاوم است. بیش از یک سوم افراد مبتلا به صرع داروها به تنهایی صرع آنها را کنترل نمی کنند. برای اطلاعات بیش تر، با ادامه مقاله با ما همراه باشید.

صرع مقاوم به درمان چیست؟

صرع مقاوم به دارو که در حالت کلی به آن صرع مقاوم به دارو نیز گفته می شود، زمانی بروز پیدا می کند که این داروها نمی توانند شدت و تعداد دفاعات صرع و تشنج را کاهش دهند. در صورت عدم نتیجه مثبت پس از دریافت و استفاده از حداقل دو نوع داروی ضد صرع مناسب، می توان آن را در دسته بیماری صرع مقاوم به درمان قرار داد. بیماری صرع او در دسته مقاوم به درمان طبقه بندی می گردد. در نتیجه می توان گفت که در این اختلال، بیماران معمولاً با تغییرات مکرر دارویی مواجه می شوند. در این مورد به کار گیری تکنیک مناسب برای درمان صرع ضروری است.

متخصص مغز و اعصاب ممکن است در طول روند درمان بیماری صرع، نوع و دوز داروهای استفاده شده توسط بیمار را تغییر دهد. حال فردی را در نظر بگیرید که واکنش درمانی مناسبی نسبت به مصرف داروهای صرع نداشته است!

معمولا اگر استفاده از دو نوع داروی موثر با دوز مناسب، کمکی به کنترل وضعیت بیمار نکند؛ فرد مبتلا به صرع مقاوم می باشد.

مقاومت به درمان دارویی در حدود ۳۰% از افراد مبتلا به این بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد.

۴۷ درصد افرادی که سبب تشنج و صرع می شوند، با مصرف داروی ضد تشنج برای بار اول می توانند شاهد نتیجه و اثر آن باشند. اگر اولین داروی ضد تشنج موثر نباشد ، ۱۳٪ دیگر دریافتند که درمان دوم به آنها کمک می کند تا به کنترل تشنج دست یابند. این باعث می شود بیش از یک سوم افراد مبتلا به صرع که بعد از مصرف دو دارو بهبود تشنج ندارند به عنوان “مقاوم در برابر دارو” شناخته شود. احتمال موفقیت با داروهای اضافی کمتر از ۵٪ باشد.

در این خصوص صحبت های دکتر مهربان را با هم بشنویم :

روش تشخیص صرع مقاوم به درمان

یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین روش های تشخیص صرع مقاوم به درمان، انتخاب و تجویز داروی مناسب برای این بیماری است. از جمله اقدامات اولیه که برای تشخیص به کار برده می شود، مشخص شدن نوع صرع است که بنابه آن، درمان صورت گیرد. در مرحله بعدی باید داروهایی با د,ز مناسب جهت درمان توسط بهترین متخصص مغز و اعصاب تجویز شود.

در گام بعد، لازم است داروهایی که مناسب آن نوع خاص از صرع بیمار هستند باید در دوزهای مناسب تجویز شوند. گاه پیش می آید که فرد به دلیل مراجعه به متخصصانی که در تجربه و دانش علمی لازم در مورد صرع را ندارند، نوع صرع و داروهای مناسب آن نوع را برای بیمار تجویز ننموده اند. اما اگر نوع صرع به درستی تشخیص داده شده، و داروهای مناسب در دوزهای مناسب به بیمار ارائه شده و فرد نتوانسته کنترل بیماری خود را بدست آورد، صرع وی از نوع مقاوم به دارو درمانی است.

فرآیند تشخیص صرع و تشنج مقاوم نیازمند درمان طولانی است که نیازمند بررسی های متعدد تصویربرداری مغزی، ضبط نوار مغزی (EEG/QEEG) و معاینات متعدد تخصصی توسط مجموعه ای از متخصصان مرتبط با مغز است.

یکی از خطرات در فرآیندهای تشخیصی فعلی برای صرع مقاوم به درمان (به ویژه نوع کانونی لوب گیجگاهی) این است با MRIهای موجود ضایعه و محل دقیق کانون مشخص نمی شود. بسیاری از بیماران تصور می کنند چون در MRI ضایعه و کانون صرع مشخص نشده، پس مشکلی نیز وجود ندارد. در حالی که حقیقت نشان می دهد که ابزارهای موجود توان و دقت لازم برای نشان دادن ضایعه را ندارند ولی حین جراحی صرع مقاوم به درمان، دقیقاً در محل کانون، بافت مغزی دچار ضایعه و قابل مشاهده است.

درمان دارویی بیماری صرع

هدف از درمان دارویی بیماری صرع؛ به حداقل رساندن عوارض ناشی از این بیماری ایجاد یک وضعیت بدون تشنج می باشد. نوع و مقدار داروهای انتخاب شده از سوی متخصص صرع بسته به شدت بیماری و شرح حال فرد متفاوت است.

فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب نوع دارو عبارتند از :

  • سن بیمار
  • جنسیت بیمار
  • شدت بیماری
  • وجود و یا عدم وجود سایر بیماری های زمینه ای (مانند: بیماری های کبد و کلیه)
  • وضعیت روحی و روانی بیمار

درمان صرع با دارو، طبق قانون های درمانی ابتدا از دوز های نرمال و کم شروع شده و به مراتب متناسب با شرح حال بیمار، افزایش پیدا می کنند.

نکته: برخی از داروها تاثیر بیشتری در مهار و کنترل یک نوع تشنج نسبت به انواع دیگر این عارضه، دارند.

بهترین متخصص صرع با در نظر گرفتن این موارد؛ با انتخاب کردن بهترین داروها می تواند تاثیر بسزایی در وضعیت بیمار و روند درمانی بگذارد.

بهترین متخصص صرع در تهران چه کسی است؟

بسیاری از افراد برای درمان بیماری صرع خود و یا یکی از عزیزانشان به دنبال بهترین متخصص صرع در تهران می باشند. فرض کنید خود شما یکی از این افراد هستید! علت اینکه می خواهید بهترین متخصص صرع در تهران را برای درمان خود انتخاب کنید، چیست؟

مطمئنا پاسخ به سوال فوق برای همه ی ما واضح می باشد. بهترین راه درمانی موثر مراجعه به بهترین متخصص برای درمان صرع است. همانطور که می دانید؛ تشخیص صحیح لازمه ی انتخاب برنامه ی درمانی مناسب و نتیجه بخش می باشد.

بنابراین هرچه پزشک متخصص در تشخیص انواع بیماری ها تبحر و تجربه کافی داشته باشد، به طبع مسیر درمانی مناسب تر و مسمر ثمری را انتخاب خواهد کرد.

کلام آخر

متخصص با معاینه ی دقیق بیما و تحت نظر گرفتن روند درمان می تواند تشخیص دهد که، آیا فرد مبتلا به صرع مقاوم می باشد و یا مشکلات دیگر باعث مقاومت این بیماری نسبت به مصرف مواد دارویی شده است.

در مطالب آینده به بررسی عوامل تاثیرگذار در این مبحث می پردازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط