میگرن عصبی یک اختلال سردرد میباشد که ممکن است بین ۴ تا ۷۲ ساعت طول بکشد. دردی که در این اختلال ظاهر میشود به صورت یک طرفه و همراه با ضربان شروع میشود و سپس با علائمی مانند تهوع، حساسیت به نور، صدا و بو ممکن است همراه باشد. به همین دلیل است که باید به دنبال راهکار هایی برای درمان میگرن عصبی باشید.
این یکی از اختلالات شایع میباشد و در خانمها بیشتر از آقایان رخ می دهد. میزان بروز حملات میگرن عصبی پس از ۵۰ سالگی به تریج کاهش میباید.
این یکی از علائم شایع در مقابل وقایعی مانند استرس، نگرانی و اضطراب میباشد. در ادامه مقاله در ارتباط با درمان میگرن بیشتر بدانید.
علائم میگرن عصبی
شایع ترین علائم اختصاصی میگرن عصبی شامل موارد زیر است:
- درد مبهم در ناحیه سر که شدت آن ممکن است خفیف یا شدید باشد، این درد همراه با ضربان میباشد. در برخی مواقع درد فقط در یک طرف صورت ظاهر میشود
- فشار در پشت چشم
- احساس فشار مانند پیچیده شدن یک باند دور سر
- سفت شدن عضلات گردن و شانه
- حساسیت در پوست سر، حساسیت نسبت به صدا، نو و یا بو
- تاری دید
ممکن است لازم باشد با بروز علائم، دنبال برخی از راهکار های درمان میگرن چشمی نیز باشید.
راهکار مناسب جهت درمان میگرن عصبی
بدون مصرف دارو و یا سایر روشهای درمان، علائم این اختلال میتواند برای مدت طولانی ادامه پیدا نماید، در برخی مواقع شدت علائم به حدی است که مانع از انجام فعالیتهای روزمره میشود. گاهی اوقات هرگونه تحرک و یا فعالیت بدنی میتواند منجر به افزایش علائم آن شود.
اصول درمان میگرن عصبی بر دارو درمان و از بین بردن عواملی تنش زا میباشد.
دارودرمانی میگرن عصبی
- جهت درمان میتوانید از داروهای مسکن بدون نسخه مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و یا سایر داروها استفاده نماید.
- تریپتانها گروهی از داروها هستند که توسط پزشک تجویز میشود و در درمان میگرن عصبی و یا سایر سردردهایی که به دلیل مشکلات عصبی ایجاد شده است میتواند مفید باشد. برخی از داروهای این گروه عبارتند از:
- آلموتریپتان
- التریپتان
- سوماتریپتان
استفاده از این داروها باید با تجویز پزشک و در دوزهای ارائه شده مصرف شود، از مصرف بیش از حد داروها خودداری نمائید زیرا میتواند عوارض جدی برای شما ایجاد نماید.
مصرف داروهای ضد اضطراب
در مواردی که مصرف داروهای اشاره شده مفید نباشد میتوانید با پزشک خود صحبت نمائید تا داروهایی جهت کاهش اضطراب و استرس شما تجویز نماید. مصرف این داروها میتواند در کاهش میگرن عصبی نقش موثری داشته باشد. از دیگر راهکار های مثر درمانی، ممی توان به درمان میگرن با rTMS اشاره کرد.
درمان خانگی میگرن عصبی
سایر روشهای درمان میگرن عصبی که بر پایهی از بین بردن عامل تنش زا میباشند عبارتند از:
- استفاده از کمپرس آب سرد: کمپرس آب سرد در قسمتی از سر که دچار درد ضربان دار میباشد میتواند در کاهش این اختلال موثر باشد.
- طب سوزنی: طب سوزنی یکی از روشهایی است که جهت درمان میگرن عصبی میتواند کمک کننده باشد. در این روش سوزنها به قسمتی از سر و بدن که به نظر میرسد دچار انسداد انرژی میباشد وارد میشود. دورههای منظم طب سوزنی در کاهش علائم نقش موثری دارد.
- کمک از مشاور: در صورتی که عوامل تنش زا منجر به بروز سردردهای میگرنی میشود میتوانید با مشاور و روان شناس صحبت نمائید و راهکارهای لازم جهت کنترل اضطراب و استرس را بیاموزید تا بتوانید از آن جلوگیری نمائید.
- تمرین تمدد اعصاب: اگر به صورت مداوم دچار سردردها میشوید باید به صورت منظم ساعاتی را در طی روز برای آرامش خود و رفع علائم اضطراب اختصاص دهید.
تمرینات بسیاری میتواند در ایجاد آرامش موثر باشند، برخی از این تمرینات عبارتند از: یوگا، تای چی، تکنیکهای تنفس عمیق، ماساژ، مدیتیشن
- راهکار دیگر پیشگیری از شروع این اختلال میباشد.
چه عواملی باعث بروز میگرن عصبی می شود؟
با شناخت عواملی که منجر به ایجاد میگرن عصبی میشود میتوانید از ایجاد آن جلوگیری نمائید برخی از این علائم عبارتند از:
- استرس: تا جایی که امکان دارد از قرار گرفتن در شرایطی که منجر به اضطراب و استرس شما میشود خودداری نمائید.
- تنش عضلانی: یکی از پاسخهایی که بدن در مقابل اضطراب از خود نشان میدهد تنش عضلانی میباشد که به نوبهی خود میتواند منجر به سردرد میگرنی شود. افرادی که در حالت اضطراب طولانی مدت قرار دارند بیشتر دچار تنشهای عضلانی میشوند.
- کمبود خواب: افرادی که دچار اضطراب هستند ممکن است دچار اختلال در خواب شوند. اختلال خواب یکی از عوامل محرک برای سردرد میگرنی می باشد. بنابراین سعی کنید هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت خواب آرام داشته باشید.
- در طی روز حداقل ۱۰ دقیقه پیاده روی آرام داشته باشید.
- به میزان کافی آب بنوشید و غذاهایی مصرف نمائید که از کم آبی بدن جلوگیری نماید.
- از حذف وعدههای غذایی خودداری نمائید. وعدههای غذایی را انتخاب نمائید که محرک حملات میگرن نیستند.
سخن آخر
برای درمان میگرن عصبی لازم است حتما به یکی از بهترین متخصص های مغز و اعصاب در تهران مراجعه کنید. راهکار های درمانی شامل ترکیبی از راهکارهای پیشرفته در علم پزشکی می شود که امروزه می توان علائم آن را به راحتی کنترل کرد. دکتر ناصر مهربان با سال ها سابقه، مفتخرند توانستهاند در این سال ها به بیماران بسیاری خدمت رسانی نمایند.