Search
Close this search box.
سردرد دوران قاعدگی

سردرد پریود (قاعدگی): درمان و دلایل آن

یکی از اختلالات دوران قاعدگی، سردرد است. سردرد قاعدگی ممکن است در دوران PMS نیز رخ می دهد. بنابراین معمولا یکی از مشکلاتی که بانوان را درگیر می کند، درمان سردرد پریود است. این در ها معمولا به دلیل ایجاد تغییرات هورمونی رخ می دهد. در این مقاله از سایت دکتر ناصر مهربان به هر آنچه باید در خصوص آن و همچنین راهکار های کنترلی آن بدانید خواهیم پرداخت.

منظور از سردرد پریودی چیست؟

سردرد دوران قاعدگی (یا سردرد قاعدگی) یکی از علائم متداولی است که بسیاری از زنان در طول دوره قاعدگی (ماهیانه) خود تجربه می‌کنند. این سردرد معمولا در قسمت جلوی سر (پیشانی) یا در ناحیه دیگری از سر احساس می ‌شود. این سردرد در زمان های مختلفی در بانوان دیده شده است. برخی از بانوان در دوران PMS چیزی حدود یک هفته قبل از قاعدگی آن را تجربه می کنند. این اختلال برای بسیاری از بانوان در دوران قاعدگی و برای درصدی از آن ها بعد از اتمام دوره اتفاق می افتد. در ادامه مقاله به برخی از شایع ترین دلایل آن و درمان سردرد در این نوع اشاره خواهیم کرد.

درمان سردرد پریود

دلایل سردرد قاعدگی چیست؟

دلایل ایجاد سردرد دوران قاعدگی برای هر کس ممکن است متفاوت باشد. علل احتمالی سردرد دوران قاعدگی عبارتند از مواردی که در ادامه مقاله به آن می پردازیم:

  • تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در طول دوره قاعدگی می‌تواند سردرد را تحریک کند. سطوح هورمون‌های مانند استروژن و پروژسترون در این دوره تغییراتی می‌کنند که ممکن است به سردرد منجر شوند. این معمولا اصلی ترین دلیل بروز سردرد پریودی است.
  • تنش عضلانی: تنش و فشار عضلانی در نتیجه تغییرات هورمونی می‌تواند سردرد را ایجاد کند. این تنش معمولاً در ناحیه پیشانی و عضلات گردن و شانه‌ها حاکم است و موجب ایجاد سردرد پیشانی می شود.
  • تغییرات عروقی: در دوره قاعدگی، تغییرات در قطر عروق خونی رخ می‌دهد که ممکن است به واکنش عروقی و التهاب عروق در سر منجر شود و سردرد را تسریع کند.
  • تحریک عصبی: در برخی از زنان، سردرد دوران قاعدگی ممکن است به دلیل تحریک عصبی و افزایش حساسیت سیستم عصبی رخ دهد.

مدامی که رد شما بیش از حد معمول است به صورتی که کیفیت زندگی شما را با مشکل رو به رو می کند، برای شناخت علت و همچنین یافتن دلیل، بهتر است به متخصص مراجعه کنید.

بهترین روش درمان سردرد پریودی

برخی از روش‌های درمانی موثر برای سردرد دوران قاعدگی عبارتند از مواردی که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت:

  • استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن برای کاهش درد و التهاب
  • استفاده از داروهای ضد میگرن، اگر سردرد شدید با علائم میگرنی همراه باشد
  • استفاده از داروهای هورمونی مثل کنتراسپتیوها (قرص ضد بارداری) که می‌توانند تنظیم سطوح هورمونی را بهبود بخشند
  • استفاده از روش‌های غیردارویی مانند ماساژ و تکنیک‌های آرامش بخش و کمپرس آب گرم
  • تغییرات در سبک زندگی از طریق مدیریت استرس، تغذیه سالم، ورزش منظم و خواب کافی

توجه داشته باشید این درما های داویی مادی هستد که لازم است از جانب متخصص تجویز شود و تحت هیچ عنوان مصرف خودسرانه دارو توصیه نخواهد شد.

راهکار های کنترل سردرد دوران قاعدگی

برای کنترل این اختلال لازم است محرک ها را حذف کنید و سعی کنید بیشتر استراحت کنید. فعالیت های سنگین را کم کنید و سعی کنید خواب کافی داشته باشید. استفاده از دمنوش ها می تواند در کنترل وضعیت شما موثر باشد. مادامی که شدت و دوره سردرد شما بسیار زیاد باشد، بهتر است با یک متخصص در این خصوص مشورت کنید. ممکن است سردرد شما دلیل دیگری داشته باشد.

سخن اخر

مهم است که با پزشک خود درباره علائم و شدت سردرد خود صحبت کنید تا تشخیص دقیق تری دریافت کنید و برنامه درمانی مناسبی را برای شما تعیین کنند. همچنین، بهتر است هرگونه تغییر در الگوی سردرد خود را به پزشک خود اطلاع دهید تا اطمینان حاصل شود که علت سردرد شما مربوط به دوران قاعدگی است و عوامل دیگری در بروز آن دخیل نیست. بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

سوالات متداول

چگونه می توان سردرد قاعدگی را کنترل کرد؟

استفاده از مجموعه ای از روش ها به همراه مصرف دارو موثر است. در صورت لزوم ممکن است نیاز به درمان ها تکمیلی تحت نظر متخصص داشته باشید.

آیا سردرد پریودی عادی است؟

ممکن است این سردرد به علت تغییرات هورمونی و یا به علت های دیگر رخ دهد. بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق لازم است این موضوع را از متخصص خود جویا شوید.

علائم سردرد قاعدگی چیست؟

علائم شایع عبارتند از سردرد ضربان دار یا شدید، حساسیت به نور، حالت تهوع، خستگی، سرگیجه و مواردی که ممکن است برای همه یکسان نباشد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط